0

30 אפריל 2017

כיצד לחשב מינונים של THC או CBD בבישול ואפיה?

image

כאשר רוצים להכין מאכלים בעלי השפעה של קנאביס חשוב לזכור כי בעת צריכה של קנאביס באכילה, כמות החומר והמינון שונים מצריכה בעישון. לכן רצוי לדעת את מינון החומר הפעיל שאנחנו מכניסים לגוף, כדי להימנע מהרגשה לא נעימה.

יש הבדל גדול בהרגשה בין צריכת קנאביס בעישון, לצריכה באכילה ובבליעה, וכמו שבעישון ואידוי לכל אחד יש את המינונים והסיבולת שלו, כך גם בבישול ואכילה, וישנה כמות סטנדרטית של חומר פעיל, מעין טווח שעובד, ועובד טוב. אך טווח זה אינו קבוע ומשתנה בהתאם לסוג הקנאביס שבו משתמשים, וכמובן שזה משתנה מאדם לאדם בהתאם לסיבולת האישית לקנאביס. הכמות הממוצעת המוסכמת למנת THC בבליעה לאדם שאינו צורך קנאביס באופן קבוע היא 10-15 מיליגרם, כאשר אנשים שאינם צורכים קנאביס יקבלו השפעה מכמות הזאת ואפילו פחות, ובכל זאת, לא תרצו לדעת כמה חומר פעיל בדיוק מכילים המאכלים שלכם?

ובכן ישנה שיטה שתוכל לעזור לנו לדעת בערך כמה חומר פעיל יש במאכלים שלנו, כמובן שזו אינה דרך מאד מדויקת מכיוון שריכוז החומר הפעיל בצמח שלכם יכול להשתנות מהמון גורמים שמשפיעים על ריכוזי החומרים הפעילים, וגם גורמים גנטיים כמו זן הצמח, ומשתנים שונים שהשפיעו על ריכוז החומר הפעיל בעת הגידול של צמח הקנאביס.

בשלב הראשון צריך לדעת את אחוז ה-THC בפרחי הקנאביס שלנו. ובכן אין באמת דרך לקבוע את ריכוז החומר הפעיל לפי מבט עין, טעימה, או אפילו צריכה של החומר, אך לפי מחקרים שנערכו בארצות הברית בשנת 2009 – הריכוז הממוצע של חומר פעיל בפרח קנאביס הוא כ-10%, כאשר אם בידיכם נמצאים פרחים שנראים כאילו גודלו בתנאי גרילה מלאים זרעים או בקיצור גידול חוץ לא מוצלח תוכלו לכוון יותר ל-3% חומר פעיל. בנוסף הזנים בעלי הריכוזים הגבוהים ביותר שנמדדו בשנת 2015 בקלורדו הכילו 30% THC, ככה שאם יש לכם פרח שהוא חזק במיוחד, ריכוז החומר הפעיל שם יהיה סביב 30%.

מכיוון שהריכוז הממוצע הוא 10% אנחנו נעבוד לפי ההערכה הזאת, וגם כדי לעשות את החישוב קל יותר:

  • גרם 1 של קנאביס = 1000 מיליגרם
  • 10% מ-1000 מיליגרם = 100 מיליגרם

זה אומר שכאשר משתמשים בגרם אחד של קנאביס ממוצע, הוא מכיל 100 מיליגרם של THC.

בשלב השני נחשב כמות של חומר פעיל להכנת חמאת קנאביס, והדרך הטובה ביותר להכנת מאכלים מבוססים קנאביס היא הכנה של חמאת קנאביס, נניח שאנו משתמשים בחבילת חמאה סטנדרטית אחת, והיא מכילה 200 גרם חמאה. אם ארצה להכין מ-10 גרם קנאביס עוגיות – אז יש לי 1000 מיליגרם של THC (זוכרים? 10 אחוז חומר פעיל בממוצע, ובכל גרם פרחים כ-100 מ"ג).

זאת אומרת שמ-200 גרם חמאה שנוסיף לה 10 גרם קנאביס נוכל להכין כ-100 עוגיות אשר מכילות 10 מ"ג חומר פעיל, שזו הכמות הממוצעת לאדם בעל סיבולת נמוכה ל-THC.
היינו ממליצים להכין את המאכלים שלכם עם כ-50 מיליגרם THC, וכשהם מוכנים לעשות ניסוי עצמי קטן ולבדוק את ההשפעה, בלי לעשן ועם הרבה סבלנות, לפחות 4 שעות.

לפני שתרוצו להכין את החמאה שלכם ולהתחיל לבשל עוגיות, עדיף שתבחרו מתכון מועדף עליכם קודם, בדקו את כמות החמאה שבה משתמשים במתכון, ואת כמות העוגיות או כמות התוצר הסופי שמתכון זה מכיל. לאחר מכן תתאימו את כמות הפרחים שבה תרצו להשתמש, הפרחים שנמצאים בארץ הם באיכות מעולה וסביר להניח שיכילו כמויות גבוהות מ-10% THC קחו זאת בחשבון, ואל תשכחו שקנאביס בבליעה לא משפיע באותה מהירות כמו בעישון, לכן בדקו את המאכלים שלכם בצורה מתונה ותהיו סבלניים.

הערה נוספת: מתכון זה ניתן לשימוש גם להכנה של חמאה שעשירה ב-CBD, אך צריך לשים לב שאחוזי ה-CBD בפרחים הם נמוכים בדרך כלל וצריך כמות גדולה יותר למיצוי.

אז הנה מתכון להכנת חמאת קנאביס, או מתכון להכנת קנאבראוניז רק שימו לב שהשפעה מצריכה ממערכת העיקול יכולה לקחת גם עד 3-4 שעות לתחילת ההרגשה. בהצלחה ושיהיה בתאבון!

שיתוף הכתבה במייל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.


CAPTCHA Image

Reload Image