0

30 אפריל 2017

10 טיפים חשובים שיבטיחו לכם גידול קנאביס מוצלח

image

כמות המגדלים בישראל הולכת וגדלה כל הזמן, והחלק הגדול של המגדלים בישראל עושים זאת לצרכים אישיים, ובעיקר מסיבות כלכליות שנובעות מהעלות הגבוהה של הפרחים. לא לכולם יש את הניסיון הדרוש לגידול קנאביס, ולפעמים קורה שהתוצרת שלנו אינה טובה כפי שרצינו, או כפי שהתרגלנו לראות אצל אחרים.

אספנו לכם 10 טיפים חשובים שיעזרו לכם לצלוח את הגידול שלכם עד הקציר עם פרחים טובים ועסיסיים.

טיפ 1: להתחיל את הגידול מזרעים, ולא מייחורים.

החסרונות של גידול מייחורים למגדל שלא מנוסה במיוחד הם רבים על היתרונות, ויכולים להפוך את הגידול למאמץ מבוזבז. ייחורים משלבים גם את כל הבעיות והחולשות הגנטיות של צמח האם.

טיפ 2: וודאו שהזרע שלכם ממין נקבה

מגדלים רבים שהחלו את הגידולים שלהם עם כוונות טובות יחד עם הכנה ותכנון – גילו בסופו של דבר שהצמחים שלהם זכרים. אם אינכם בטוחים במין הזרע ניתן לשתול כמות גדולה יותר של זרעים ולראות מי מהם זכר ומי נקבה – ולהוציא את הזכרים מהחלל.

טיפ 3: וודאו שמצע הגידול שלכם איכותי ואוורירי

מצע גידול איכותי יספק את כל החומרים המזינים שהצמחים שלכם צריכים לשבועות הראשונים. הקפידו לדאוג שהאדמה לא תהיה דחוסה בכדי לאפשר לשורשים להתפתח בקלות.

טיפ 4: תכננו את האור והאיוורור

אם אתם מגדלים בבית, תכננו מראש את חלל הגידול. החלל צריך להיות אטום ומבוקר כדי למנוע כניסת או דליפת אור, אך עדיין לספק חילוף אוויר.

טיפ 5: אין להשתמש במאיצים בשבועות הראשונים של הצמח.

שימוש בתוספי דשנים ובוסטרים בשלב הראשוני עלול לגרום לשריפת שורשים, ייצור עלים פגומים ומעוותים, וצמח חלש שמתקשה לעבד אור כראוי. אם יש לכם טבלאות דישון, הקפידו להיצמד למינונים ולא להוסיף חומרים נוספים.

טיפ 6: הקפידו במיוחד על שלב ההנבטה

זרעי הקנאביס אינם דורשים שטח גדול להנבטה, ומאפשרים להנביט כמות של זרעים בחלל יחסית קטן. חשוב לשמור על העציצים הקטנים שיהיו עם לחות גבוהה וחום בכדי לאפשר לזרעים את התנאים הטובים ביותר לנבוט. שלב זה חשוב במיוחד, שכן הוא קובע איך ייראה הצמח שלנו ואיך יהיה המבנה שלו מבחינת ענפים וצפיפות.

טיפ 7: וודאו שיש למים את ה-PH הנכון

צמחי הקנאביס אוהבים חומציות שנעה בין 5.5 – ל-6.5 בהתאם למצע הגידול. החומציות הממוצעת היא 6.0. הקפידו לעקוב אחר החומציות במהלך הגידול שכן הצמח מעכל את התוספים באדמה או הדשנים במים בצורה הטובה ביותר רק בחומציות הנכונה. שימוש במים עם חומציות לא נכונה מובילה לכך שהצמח שותה רק את המים ולא את הדשנים, מה שבנוסף יכול להוביל להצטברות חיידקים ועודף דשן במצע הגידול. 

חשוב לדעת: במהלך הזמן שלאחר ההשקיה, החומציות במצע עולה לאט לאט ומאפשרת לצמח לצרוך חומרים מזינים שונים בכל נקודה שהוא נמצא בה. כשתהליך זה קורה כמו שצריך זה מה שיהפוך את ההשקיה למוצלחת.

טיפ 8: תכננו את תקופת הגידול מראש

גידול בעונת הקיץ, גם אם זה גידול פנים יקשה עליכם ויאלץ אתכם להתמודד עם חום גבוה בחלל הגידול, מה שיכול לפגוע באיכות היבול ובהתפתחות הצמח. התקופה המומלצת ביותר לשתילה היא באביב או בסתיו שאז הטמפרטורות יחסית נעימות. בגידול חוץ בישראל זמן השתילה המומלץ הוא בחודש מרץ. הטמפרטורות הטובות ביותר לצמחים הן מקסימום 28 מעלות ולא פחות מ-22 מעלות. אם בכל זאת אתם מגדלים בקיץ קחו בחשבון את שינוי הטמפרטורה בין תחילת המחזור לסופו ותיערכו בהתאם לקור או חום קיצוניים.

טיפ 9: קצירה בזמן

הפרחים מבשילים כאשר הם מקבלים גוון חום או אדום – כתום. ההשפעה משתנה בהתאם לזמן המדויק של הקצירה, אם תרצו אפקט יותר חזק ומהיר, קיצרו את היבול כשהוא בערך 70% מוכן, ואם תרצו אפקט יותר איטי והדרגתי עשו זאת כשהפרחים מוכנים לחלוטים.

טיפ 10: שימור ואחסון הפרחים

לשימור הפרחים ואחסונם תפקיד חשוב בטעם שלהם. אחסון בצנצנת או קופסה אטומה, יביאו לשחרור הכלורופיל, ויעניקו טעם רך ונקי יותר. ככל שתשמרו את הפרחים יותר זמן כך הטעם ישתפר.

שיתוף הכתבה במייל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.


CAPTCHA Image

Reload Image