ArabicDutchEnglishFrenchGermanHebrewRussianSpanish

קנאבראוניז – הבראוניז שכולם אוהבים עם תוספת מפתיעה

שתפו את החברים

ישנן דרכים שונות לצרוך קנאביס באכילה, כמו בירות, סוכריות, מסטיקים, ועוד. אבל אפשר גם לבשל ולאפות את פרחי הקנאביס שלנו, ולשלב אותם עם האוכל שאנחנו הכי אוהבים. באכילה, אופי השפעה שונה מזה של העישון. החומר הפעיל מגיע דרך מערכת העיכול ולא…

ישנן דרכים שונות לצרוך קנאביס באכילה, כמו בירות, סוכריות, מסטיקים, ועוד. אבל אפשר גם לבשל ולאפות את פרחי הקנאביס שלנו, ולשלב אותם עם האוכל שאנחנו הכי אוהבים. באכילה, אופי השפעה שונה מזה של העישון. החומר הפעיל מגיע דרך מערכת העיכול ולא דרך הנשימה, מה שגורם לפירוק איטי יותר בגוף.

 זה אף פעם לא נדוש לחזור ולהזהיר מפני אכילת יתר של כל תוצר קנאביס למאכל. אל תזללו מנעמים מחוזקים עוד ועוד רק בגלל שלא הרגשתם את הסוטול, הוא תמיד מגיע לאחר שעה שעתיים לפחות, ואם תעמיסו הוא יגיע בעצמה שעלולה לעבור את סף ההרגשה הנעימה. מומלץ מאד לקרוא את מה שכתבנו בעבר על ההבדלים בין אכילה לעישון לפני שאוכלים

אז אם מסיבה מוצדקת אום סתם לשם הגיוון, החלטתם לצאת להרפתקאה של קנאביס לאכילה, ובא לכם להכין בראוניז, אז הנה המדריך של כל מה שאתם צריכים לדעת, בכמה שפחות מאמץ.

הבסיס לכל המאפים ורוב המזונות שמכילים קנאביס הוא שומן, וזאת משום שהוא מהווה את האמצעי לשחרור החומר הפעיל של הקנאביס לתוך המזון. כשמדובר על מוצרי אפייה ועוגיות – הבסיס יהיה חמאה.

הכנת חמאת קנאביס

ישנן דרכים שונות להכין את חמאת הקנאביס, אלה מתייחסות לכמויות, זמני חימום, זמני צינון וטיפול בקנאביס עצמו. יש הטוענים שחימום הקנאביס בתנור לפני המסתו עם החמאה יזרז את התהליך וימקסם את שחרור ה-THC.

החומרים:

  • 200 גרם חמאה
  • 10 גרם קנאביס

מתכון קנאביס 3

איך עושים?

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מכניסים את פרחי הקנאביס לתבנית זכוכית או סיליקון, (מומלץ לקצוץ לפני) ואופים למשך כעשרים דקות עד חצי שעה (תהליך זה משחרר את החומרים הפעילים).
  2. ממיסים את החמאה בחום נמוך למשך כמה דקות לפחות (לשמור שלא ישרף).
  3. לאחר שהחמאה נוזלית, מוסיפים את פרחי הקנאביס, ונותנים להם להתבשל בתוך החמאה במשך כחצי שעה נוספת.
  4. לאחר סיום בישול החמאה יש לסנן אותה עם פילטר או בד, ולהפריד את הפרחים מהחמאה שמלאה כעת ב THC.
  5. את החמאה יש להכניס למקרר ולצנן במשך כשעה לפחות.

כעת יש לכם את הבסיס החשוב ביותר להכנת כל סוגי העוגיות והמאפים, כשהחמאה שתעבדו איתה תהיה חמאת הקנאביס המיוחדת שהכנתם.

הכנת בראוניז

בראוניז זהכנראה העוגה הכי מפורסמת בישראל, עוגה שקלה להכנה וטעימה לא פחות, אז לקחנו את העוגה הזו והוספנו לה את חומר הגלם שכולנו כל כך אוהבים – קנאביס.

חומרי בסיס

  • 2 ביצים
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • חצי כוס קמח תופח
  • חצי כוס סוכר (לא חובה)
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • 6 כפות אבקת קקאו אמיתי
  • 200 גרם חמאת קנאביס

איך עושים?

  1. תחילה יש להמיס את השוקולד, ואז: לטרוף את הביצים, להוסיף את הקמח בהדרגה, אבקת האפייה, הקקאו, השוקולד, הסוכר, והחמאה – ולערבל עם מערבל חשמלי או באופן ידני. אם אתם מוסיפים אגוזים ו/או קליק, או כל דבר אחר, וודאו שאתם מפוררים אותם לחתיכות בגודל סביר.
  2. מתכון קנאביס5את הבלילה יש למזוג לתוך תבנית משומנת, בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות למשך כארבעים דקות, או בהתאם ליכולות התנור שלכם. היזהרו עם תנורי טורבו.
  3. מצננים את הבראוניז ומכניסים אותם למקרר או למקפיא עד לקירור מלא.

טיפ קטן:

  • לקבלת קוביות בראוניז שחתוכות יפה רצוי להקפיא את הבראוניז ואז לחתוך אותם.

מתכון

אלה הם החומרים לבראוניז בסיסי. לשדרוג שלו אפשר להוסיף אגוזים, גרדת תפוז, או אפילו חבילת שוקולד קליק שתשדרג מאד, שוקולד ציפס, או בעצם כל מה שבא לכם, שיהיה בתיאבון.

איך זה גורם לכם להרגיש?
שתפו את החברים
תגובות: 7

כתובת הדוא״ל שלך לא תפורסם. שדות חובה מסומנים ב-*.

  1. יואב |

    בפרחים שסיננתי מהחמאה אפשר להשתמש או שהם מיצוא את כל הטוב לחמאה?

    1. מתן טמיר |

      אפשר למצות באלכוהול או בגז את השאריות.

  2. 420 |

    רגע, מה?
    יש צורך ב”להפעיל” את החומר הפעיל בקנאביס לפני ההכנסה לחמאה. זה נעשה ע”י חימום הפרחים הקצוצים בתנור על חום של 110°c למשך 10-15 דקות.

    1. מערכת קאנה |

      זה קורה גם במהלך האפיה בתנור

  3. ח.א. |

    איך מחשבים כמה THC יש בכל ריבוע? מה גודל ריבוע וכמה ריבועים צריך לאכול מי שמתחיל לצרוך?

  4. קורא מאוכזב |

    הוויד נשרף בתנור

  5. הילה |

    אם יש בידי חמאה מזוקקת איך עלי להשתמש בה במתכון ?
    האם היא מקצרת תהליכים ?

שינוי גודל גופנים
ניגודיות